• Hé - Csü: 9:00 - 15:00 Pé: 9:00 - 12:00

Obchod

DNS apasági teszt - FAMILIA

319.00

• A rokonság meghatározása (nagyszülők – unoka)
• Ha a gyermek feltételezett apjának DNS-e nem szerezhető be
• Az apaság meghatározható vagy kizárható a feltételezett apa szülei, azaz a gyermek nagyszülei DNS-ének elemzésével
• Annak érdekében, hogy a teszt eredménye a lehető legmegbízhatóbb legyen, javasoljuk elemezni a gyermek anyjának mintáját is
• A teszt megrendelése előtt javasoljuk, hogy telefonon vagy személyesen konzultáljon velünk a helyzetről
• A vizsgálati eredményeket zárójelentésben összefoglalva a minták beérkezésétől számított 5 munkanapon belül elküldjük a megrendelőnek
• Az eredményeket elektronikusan küldjük el az Ön e-mail címére, vagy postai úton nyomtatott formában

Fizetett kiegészítő szolgáltatások

  • Minden további vizsgált minta az adott teszt meghatározott számú mintáján felül (pl. anya, további gyermek, további férfi stb.)Max: 10

  • A minta egy tesztalanytól származik, pl. hajhagyma, fogkefe, rágógumi, cigarettacsikk stb.. Az elemzés időtartama a minták kézhezvételétől és a fizetéstől számított 10 munkanappal meghosszabbodik (nem kombinálható a GYORSASÁGI PÓTDÍJJAL).

  • Eredmény nyomtatott formában, aláírással és bélyegzővel, postai úton elküldve az Ön címére.

Teszt ára

Fizetett kiegészítő szolgáltatások

Összesen

Kategória:

Ismertetés:

Ha a gyermek feltételezett apjának DNS-e nem szerezhető be, az apaság meghatározható vagy kizárható a nagyszüleinek DNS-elemzésével. Így a nagyszülők – unoka rokonsági kapcsolatának meghatározásáról van szó. Annak érdekében, hogy a vizsgálati eredmény egyértelmű legyen, a gyermek anyjának DNS mintáját is elemezni kell. Ha ez a minta nem áll rendelkezésre, az eredmény megbízhatósága számos körülménytől, különösen a gyermek nemétől függ. Ebben az esetben javasoljuk, hogy a teszt megrendelése előtt telefonon vagy személyesen konzultáljon velünk.

Ha megrendeli a tesztet, postai úton (vagy személyes átvétel által) küldünk Önnek egy mintavevő készletet az alkalmazási utasításokkal együtt, amelyek szerint a teszt minden résztvevője egy egyszerű törletet vesz a szájüreg nyálkahártyájáról, kényelmesen, otthon. Amennyiben valamelyik résztvevőnél nem lehetséges a szájüreg nyálkahártyájáról mintát venni, nem szokványos anyagból is nyerhetünk DNS-mintát. Ön elküldi nekünk a mintát elemzésre, és kifizeti a teszt árát. Ha személyesen jön el laboratóriumunkba, a mintavételt mi elvégezzük. Elemzést és valószínűségszámítást végzünk, majd a teszt eredményéről zárójelentést küldünk Önnek e-mailben, postán, illetve személyesen is átveheti.

Jelen teszt esetében 15 vagy 19 (az adott helyzettől függően) DNS-szakaszt, úgynevezett STR (short tandem repeats) típusú markert vizsgálunk, valamint egy másik szakaszt az alany nemének meghatározására. Ha a gyermek (unoka) anyját is vizsgáljuk, a teszt vagy egyértelműen kizárja vagy megerősíti a nagyszülő/unoka rokoni kapcsolatát, mégpedig legalább 99,9% -os valószínűséggel. Ha a gyermek anyját nem vizsgáljuk, a valószínűség általában legalább 99%, de nem mindig. Ebben az esetben más DNS-jellemzőket kell megvizsgálni, amelyek megválasztása a gyermek nemétől és egyéb körülményektől függ. Ezek a vizsgálatok meghosszabbíthatják a vizsgálat elvégzésének határidejét, és további költségekkel járnak. Ezért, ha a gyermek anyjának mintája nem áll rendelkezésre, a teszt ára és a teszt kiértékelésének határideje az adott helyzettől függ.

Az anonim DNS-teszt eredményét nem lehet bizonyítékként felhasználni a bíróságon, mivel a teszt résztvevőin kívül senki sem tudja bizonyítani az elemzett minták eredetét. Maga a laboratóriumi vizsgálat azonban ugyanúgy történik, mint az igazságügyi szakértői vizsgálat, így az eredménynek is azonosnak kell lennie.

A vizsgálat igazságügyi szakértői jelentés formájában is elvégezhető.

Mit tárhatnak fel ezek a tesztek?

A DNS-teszt egyértelműen kizárja vagy megerősíti az apaságot legalább 99,99% -os valószínűséggel (azaz "az apaság gyakorlatilag bizonyított").

Kinek megfelelő a STANDARD apasági teszt?

A STANDARD apasági teszt olyan esetekben alkalmas, amikor ellenőrizni vagy kizárni szeretné a vizsgált férfi apaságát a gyermek vonatkozásában. Nincs szükség beleegyezésre, és nem kell feltüntetni a tesztalanyok nevét sem, így garantált a 100% -os anonimitás. Az elemzett minták eredete azonban csak a megrendelő számára ismert, azaz a tesztalanyok személyazonosságát igazságügyi szakértő nem ellenőrizte, így ez a teszt a bíróságon nem állja meg a helyét. Maga a laboratóriumi vizsgálat azonban ugyanúgy történik, mint az apaság igazságügyi szakértői megállapításakor, így az eredménynek is azonosnak kell lennie.

Mit jelent az anonim apasági teszt?

Ez anonim minták összehasonlítása a vizsgált személyek azonosítása nélkül. Ezen személyek kilétét csak a tesztet megrendelő ismeri.

Mi a különbség a STANDARD és az EXTRA apasági teszt között?

A STANDARD teszt mellett az EXTRA apasági teszt átfogó jelentést tartalmaz a vizsgálati eredményről, valamint a vizsgált személyek egyedi DNS-profilját és a lehetséges megismételt mintavételkor vett minta elemzésének eredményét.

Kinek megfelelő a LEGAL apasági teszt?

A LEGAL apasági teszt olyan igazságügyi szakértői vizsgálat, amely akkor alkalmas, ha a teszt eredményeit bizonyítékként és jogi célokra vagy bármely más hivatalos jogügyletre kell felhasználni a bíróságon, mivel az elemzett minták eredete ismert, azaz a vizsgált személyek személyazonosságát igazságügyi szakértő ellenőrizte.

Milyen mintákból végezhető el az apasági teszt?

A mintavétel mintavételi készlet segítségével történik, amelyet postai úton küldünk Önnek a megrendelés folyamán megadott címre. Ezután minden tesztalanytól törletet kell venni a készlet segítségével a szájüregből. Ha valamilyen oknál fogva nem lehet a mintavételt elvégezni, vagy nem szeretné, hogy más személyek is tudomást szerezzenek a tesztről, mintaként különböző nem standard minták is használhatók. További információ ezen a linken. https://dnatest.sk/odber-vzorky/

Befolyásolhatja-e a DNS-elemzéshez használt biológiai anyagok mintáinak minősége az apasági vizsgálat eredményét?

Nem. Ha például egy biológiai anyagból vett minta kiértékelhetetlenné vált (rajta lévő élelmiszer maradványok miatt) vagy a minta más személy DNS-vel szennyeződött (nem megfelelő mintakezelés) stb., és ezért a vizsgált személy (a minta kibocsátója) DNS-profilja nem megbízható és egyértelmű, akkor nem értékeljük ki az apasági tesztet. Ebben az esetben felvesszük a kapcsolatot az ügyféllel, hogy új mintát vegyen és egy új megrendelést.

Lehet-e személyesen eljönni a laboratóriumba mintavételre?

Ak prídete k nám do laboratória osobne, odberovú súpravu vám odovzdáme a odber vzoriek vykonáte svojpomocne. Prípadne je možné za príplatok 30 EUR požiadať o vykonanie odberu nás.

Mikor vehetem át a mintavételi készletet a laboratóriumban?

Ha ezt az átvételi lehetőséget választotta a megrendelésében, nyitvatartási időben bármikor érkezhet.

Mit tartalmaz a gyűjtőkészlet?

A gyűjtőkészlet legalább 2 tubust tartalmaz vattapálcikákkal.

A pálcikák jelölése:

Kék – más személyek

Piros – anya

Zöld – gyermek

Sárga – az apajelölt

A csomag tartalmaz egy buborékos borítékot is, amelybe a vett mintákat berakhatja és elküldheti a címünkre, vagy személyesen kézbesítheti.

Mi az eljárás a teszt megrendelése után?

Ha megrendeli a tesztet, postai úton (vagy személyesen átveheti) küldünk Önnek egy mintavételi készletet, amely utasításokat tartalmaz arra vonatkozóan, hogyan kell a vattapálcikára a szájüregből mintát venni, vagy bebiztosítani a nem standard mintát. A mintákat elküldi nekünk elemzésre, és ha még nem fizette ki, akkor a teszt árát is kifizeti a számlánkra történő utalással. Ezután elvégezzük az elemzést, kiszámítjuk az apaság valószínűségét, és az eredményről szóló jelentést elküldjük Önnek a elektronikus úton e-mailben (ingyenesen), vagy nyomtatott formában postai úton, illetve személyesen is átveheti (mindkét esetben felár ellenében).

Lehet-e inni vagy enni a mintavétel előtt?

Legalább 60 perccel a mintavétel előtt tilos enni, inni, dohányozni, rágógumit rágni, orrcseppet vagy torokcseppet alkalmazni, fogat mosni és szájvizet használni.

Hibáztam a rendelés folytán az adatok megadásánál (rossz szám, e-mail)
Amennyiben rossz e-mail címet vagy telefonszámot adott meg, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi telefonszámon: +421 948 627 273 vagy írjon dnatest@dnatest.sk e-mail címre. Adatait helyesbítjük.
Nem akarom megadni az adataimat. Hogyan lehet így rendelni?

A tesztek eredményéről szóló zárójelentést legkésőbb az egyes vizsgálati típusoknak megfelelően megadott határidőn belül elküldjük. A határidő számítását a minta kézhezvételét és a teszt árának számlánkra való jóváírását követő napon kezdjük. Például a STANDARD teszt esetében, amennyiben a minta kézbesítése és a teszt árának kifizetése hétfőn megtörtént, legkésőbb a következő hét hétfőjéig (de általában korábban) küldjük az eredményt. Ez az idő gyorsasági felárral 2 munkanapra csökkenthető.

Nem kaptam meg az eredményt e-mailben sem levélben

Ha nem kap e-mailt, kérjük, ellenőrizze a SPAM mappát. Ha még mindig nem találja az eredményt, vegye fel velünk a kapcsolatot a dnatest@dnatest.sk. dnatest@dnatest.sk.

Nem találta meg a kérdését a listában?
Ne habozzon kapcsolatba lépni velünk az alábbi telefonszámon +421 948 627 273, vagy írjon dnatest@dnatest.sk.
Robíte testy otcovstva aj pred narodením dieťaťa?

Nie, test otcovstva v tehotenstve nevykonávame.

Je potrebné, aby bola testovaná aj matka?

Nie nevyhnutne. Jej prítomnosť však „zlepšuje“ štatistickú významnosť testovania – zvyšuje index otcovstva a pravdepodobnosť otcovstva alebo v opačnom prípade zvyšuje počet vylučujúcich systémov. Pokiaľ je matka súčasťou testu otcovstva, musí byť nevylúčená voči dieťaťu (materstvo súhlasí).

V prípade, že je pochybnosť o materstve je potrebné ho testovať samostatne. Materstvo sa v princípe testuje rovnako ako otcovstvo, ale bežne sa nevykonáva, lebo na to nebýva dôvod (s nárastom asistovanej reprodukcie sa však prípady s otázkou ohľadom materstva objavujú).


hu_HU