• Hé - Csü: 9:00 - 15:00 Pé: 9:00 - 12:00

Obchod

DNS apasági teszt - Standard

129.00

• Anonim apasági DNS-teszt magánjellegű használatra
• Alapkészlet - 16 STR marker vizsgálatára
• Egyszerű zárójelentés a vizsgálat eredményéről
• A DNS-teszt egyértelműen kizárja vagy megerősíti az apaságot
• 2 minta (férfi és gyermek) DNS-elemzését tartalmazza
• A vizsgálati eredményeket zárójelentésben összefoglalva a minták beérkezésétől számított 5 munkanapon belül küldjük
• Az eredményeket elektronikus úton küldjük az Ön e-mail címére

Fizetett kiegészítő szolgáltatások

  • Minden további vizsgált minta az adott teszt meghatározott számú mintáján felül (pl. anya, további gyermek, további férfi stb.)Max: 10

  • Az eredményt a minták kézhezvételétől és a fizetéstől számított 3 munkanapon belül küldjük.

  • Az eredményt a minták kézhezvételétől és a fizetéstől számított 2 munkanapon belül küldjük.

  • A minta egy tesztalanytól származik, pl. hajhagyma, fogkefe, rágógumi, cigarettacsikk stb.. Az elemzés időtartama a minták kézhezvételétől és a fizetéstől számított 10 munkanappal meghosszabbodik (nem kombinálható a GYORSASÁGI PÓTDÍJJAL).Max: 10

  • Prosím konkretizujte aký neštandardný materiál chcete analyzovať.

  • Eredmény nyomtatott formában, aláírással és bélyegzővel, postai úton elküldve az Ön címére.

Teszt ára

Fizetett kiegészítő szolgáltatások

Összesen

Kategória:

Ismertetés:

Az apasági teszt az ember sejtjeiben található genetikai anyag, a dezoxiribonukleinsav (DNS) elemzésén alapul. A DNS egy lineáris molekula, amelyben az STR (short tandem repeats) típusú rendszereknek vagy markereknek nevezett szakaszokat vizsgáljuk. Ezek egyénileg eltérőek, különböző hosszúságúak. Egy szakasz hosszát allélnak nevezzük, és egy számmal fejezzük ki (pl. 5, 8, 23 stb.). Egy adott rendszerben minden egyénnek két allélja van, a gyermek pedig az egyiket az anyától, a másikat az apától örököli. Így a gyermeknek minden rendszerben egy olyan alléllal kell rendelkeznie, amely megegyezik a biológiai apjának DNS alléljával. Ehhez a teszthez 16 STR típusú markert vizsgálunk, valamint egy további szakaszt a minta nemének meghatározására.

Az adott férfi apasága kizárható (az adott rendszerben), ha az nem rendelkezik a vizsgálat alá vetett gyermek egyik alléljával sem. Az esetlegesen előforduló véletlen örökletes DNS-mutáció lehetősége miatt az apaság csak akkor tekinthető megbízhatóan kizártnak, ha legalább két STR rendszer zárja ki. Ha az apaságot ilyen módon nem zárják ki, kiszámítják az apasági indexet (PI – paternity index) és az apaság valószínűségét (W – probability of paternity) (a populációban előforduló egyes allélok gyakoriságára vonatkozó adatokból). Elegendő számú vizsgált STR rendszerrel történő vizsgálat alapján az apaság valószínűsége legalább 99,99% ("az apaság gyakorlatilag bizonyított"). Ugyanez az elv vonatkozik az anyaság DNS-vizsgálatára is.

Kinek megfelelő a STANDARD apasági teszt?

A STANDARD apasági teszt olyan esetekben alkalmas, amikor ellenőrizni vagy kizárni szeretné a vizsgált férfi apaságát a gyermek vonatkozásában. Nincs szükség beleegyezésre, és nem kell feltüntetni a tesztalanyok nevét sem, így garantált a 100% -os anonimitás. Az elemzett minták eredete azonban csak a megrendelő számára ismert, azaz a tesztalanyok személyazonosságát igazságügyi szakértő nem ellenőrizte, így ez a teszt a bíróságon nem állja meg a helyét. Maga a laboratóriumi vizsgálat azonban ugyanúgy történik, mint az apaság igazságügyi szakértői megállapításakor, így az eredménynek is azonosnak kell lennie.

Mit tárhatnak fel ezek a tesztek?

A DNS-teszt egyértelműen kizárja vagy megerősíti az apaságot legalább 99,99% -os valószínűséggel (azaz "az apaság gyakorlatilag bizonyított").

Mit jelent az anonim apasági teszt?

Ez anonim minták összehasonlítása a vizsgált személyek azonosítása nélkül. Ezen személyek kilétét csak a tesztet megrendelő ismeri.

Mi a különbség a STANDARD és az EXTRA apasági teszt között?

A STANDARD teszt mellett az EXTRA apasági teszt átfogó jelentést tartalmaz a vizsgálati eredményről, valamint a vizsgált személyek egyedi DNS-profilját és a lehetséges megismételt mintavételkor vett minta elemzésének eredményét.

Kinek megfelelő a LEGAL apasági teszt?

A LEGAL apasági teszt olyan igazságügyi szakértői vizsgálat, amely akkor alkalmas, ha a teszt eredményeit bizonyítékként és jogi célokra vagy bármely más hivatalos jogügyletre kell felhasználni a bíróságon, mivel az elemzett minták eredete ismert, azaz a vizsgált személyek személyazonosságát igazságügyi szakértő ellenőrizte.

Milyen mintákból végezhető el az apasági teszt?

A mintavétel mintavételi készlet segítségével történik, amelyet postai úton küldünk Önnek a megrendelés folyamán megadott címre. Ezután minden tesztalanytól törletet kell venni a készlet segítségével a szájüregből. Ha valamilyen oknál fogva nem lehet a mintavételt elvégezni, vagy nem szeretné, hogy más személyek is tudomást szerezzenek a tesztről, mintaként különböző nem standard minták is használhatók. További információ ezen a linken. https://dnatest.sk/odber-vzorky/

Befolyásolhatja-e a DNS-elemzéshez használt biológiai anyagok mintáinak minősége az apasági vizsgálat eredményét?

Nem. Ha például egy biológiai anyagból vett minta kiértékelhetetlenné vált (rajta lévő élelmiszer maradványok miatt) vagy a minta más személy DNS-vel szennyeződött (nem megfelelő mintakezelés) stb., és ezért a vizsgált személy (a minta kibocsátója) DNS-profilja nem megbízható és egyértelmű, akkor nem értékeljük ki az apasági tesztet. Ebben az esetben felvesszük a kapcsolatot az ügyféllel, hogy új mintát vegyen és egy új megrendelést.

Lehet-e személyesen eljönni a laboratóriumba mintavételre?

Ak prídete k nám do laboratória osobne, odberovú súpravu vám odovzdáme a odber vzoriek vykonáte svojpomocne. Prípadne je možné za príplatok 30 EUR požiadať o vykonanie odberu nás.

Mikor vehetem át a mintavételi készletet a laboratóriumban?

Ha ezt az átvételi lehetőséget választotta a megrendelésében, nyitvatartási időben bármikor érkezhet.

Mit tartalmaz a gyűjtőkészlet?

A gyűjtőkészlet legalább 2 tubust tartalmaz vattapálcikákkal.

A pálcikák jelölése:

Kék – más személyek

Piros – anya

Zöld – gyermek

Sárga – az apajelölt

A csomag tartalmaz egy buborékos borítékot is, amelybe a vett mintákat berakhatja és elküldheti a címünkre, vagy személyesen kézbesítheti.

Mi az eljárás a teszt megrendelése után?

Ha megrendeli a tesztet, postai úton (vagy személyesen átveheti) küldünk Önnek egy mintavételi készletet, amely utasításokat tartalmaz arra vonatkozóan, hogyan kell a vattapálcikára a szájüregből mintát venni, vagy bebiztosítani a nem standard mintát. A mintákat elküldi nekünk elemzésre, és ha még nem fizette ki, akkor a teszt árát is kifizeti a számlánkra történő utalással. Ezután elvégezzük az elemzést, kiszámítjuk az apaság valószínűségét, és az eredményről szóló jelentést elküldjük Önnek a elektronikus úton e-mailben (ingyenesen), vagy nyomtatott formában postai úton, illetve személyesen is átveheti (mindkét esetben felár ellenében).

Lehet-e inni vagy enni a mintavétel előtt?

Legalább 60 perccel a mintavétel előtt tilos enni, inni, dohányozni, rágógumit rágni, orrcseppet vagy torokcseppet alkalmazni, fogat mosni és szájvizet használni.

Hibáztam a rendelés folytán az adatok megadásánál (rossz szám, e-mail)
Amennyiben rossz e-mail címet vagy telefonszámot adott meg, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi telefonszámon: +421 948 627 273 vagy írjon dnatest@dnatest.sk e-mail címre. Adatait helyesbítjük.
Nem akarom megadni az adataimat. Hogyan lehet így rendelni?

A tesztek eredményéről szóló zárójelentést legkésőbb az egyes vizsgálati típusoknak megfelelően megadott határidőn belül elküldjük. A határidő számítását a minta kézhezvételét és a teszt árának számlánkra való jóváírását követő napon kezdjük. Például a STANDARD teszt esetében, amennyiben a minta kézbesítése és a teszt árának kifizetése hétfőn megtörtént, legkésőbb a következő hét hétfőjéig (de általában korábban) küldjük az eredményt. Ez az idő gyorsasági felárral 2 munkanapra csökkenthető.

Nem kaptam meg az eredményt e-mailben sem levélben

Ha nem kap e-mailt, kérjük, ellenőrizze a SPAM mappát. Ha még mindig nem találja az eredményt, vegye fel velünk a kapcsolatot a dnatest@dnatest.sk. dnatest@dnatest.sk.

Nem találta meg a kérdését a listában?
Ne habozzon kapcsolatba lépni velünk az alábbi telefonszámon +421 948 627 273, vagy írjon dnatest@dnatest.sk.

hu_HU