• Hé - Csü: 9:00 - 15:00 Pé: 9:00 - 12:00

Obchod

DNS apasági tesz LEGAL

• Igazságügyi szakértői vélemény, melynek eredménye bíróság vagy más állami hatóság előtt alkalmazható
• Minden résztvevőnek bele kell egyeznie a szakértői kivizsgálasok végrehajtásába (férfi, anya, gyermek)
• A törletet a szájüreg nyálkahártyájáról az igazságügyi szakértőnek kell személyesen vennie, és egyben a tesztalanyok személyazonosságát is ellenőriznie, hogy a teszt a bíróságon meg állja a helyét
• Munkahelyünkön a Szlovák Köztársaság Igazságügyi Minisztériuma által megbízott, genetikai, DNS-elemzési ágból származó igazságügyi szakértő végez igazságügyi szakértői munkát
• Ez esettel kapcsolatban szükség van konzultációra, valamint a mintavétel időpontjának és helyének való egyeztetésére az igazságügyi szakértőnkkel

Lépjen kapcsolatba közvetlenül igazságügyi szakértőnkkel:

Mgr. Marian Baldovič, PhD.

Telefon: 0907 596 515
E-mail: baldovic@ghc.sk

Kategória:

Ismertetés:

Munkahelyünkön a Szlovák Köztársaság Igazságügyi Minisztériuma által kinevezett, genetikai DNS-elemzési ágból egy igazságügyi szakértő dolgozikMgr. Marian Baldovič, PhD.

Nemcsak a bíróság, hanem magánszemélyek is kérhetik igazságügyi szakértői vélemény elkészítését, amelynek eredményét bíróság vagy más állami hatóság előtt is alkalmazni lehet. Mindazonáltal minden résztvevőnek bele kell egyeznie a szakértői bizonyítás elvégzésébe.

A mintavételt (törlet a szájüreg nyálkahártyájáról) az igazságügyi szakértőnek személyesen kell elvégeznie, így a mintavétel időpontját és helyét vele kell egyeztetni. Pozsonyon kívül azonban csak kivételesen végzünk mintavételt.

Igazságügyi szakértői vélemény elkészítését közvetlenül az igazságügyi szakértőnknél rendeljen, telefonon vagy e-mailben:

Mgr. Marian Baldovič, PhD.

Telefon: 0907 596 515
E-mail: baldovic@ghc.sk

Mit tárhatnak fel ezek a tesztek?

A DNS-teszt egyértelműen kizárja vagy megerősíti az apaságot legalább 99,99% -os valószínűséggel (azaz "az apaság gyakorlatilag bizonyított").

Kinek megfelelő a STANDARD apasági teszt?

A STANDARD apasági teszt olyan esetekben alkalmas, amikor ellenőrizni vagy kizárni szeretné a vizsgált férfi apaságát a gyermek vonatkozásában. Nincs szükség beleegyezésre, és nem kell feltüntetni a tesztalanyok nevét sem, így garantált a 100% -os anonimitás. Az elemzett minták eredete azonban csak a megrendelő számára ismert, azaz a tesztalanyok személyazonosságát igazságügyi szakértő nem ellenőrizte, így ez a teszt a bíróságon nem állja meg a helyét. Maga a laboratóriumi vizsgálat azonban ugyanúgy történik, mint az apaság igazságügyi szakértői megállapításakor, így az eredménynek is azonosnak kell lennie.

Mit jelent az anonim apasági teszt?

Ez anonim minták összehasonlítása a vizsgált személyek azonosítása nélkül. Ezen személyek kilétét csak a tesztet megrendelő ismeri.

Mi a különbség a STANDARD és az EXTRA apasági teszt között?

A STANDARD teszt mellett az EXTRA apasági teszt átfogó jelentést tartalmaz a vizsgálati eredményről, valamint a vizsgált személyek egyedi DNS-profilját és a lehetséges megismételt mintavételkor vett minta elemzésének eredményét.

Kinek megfelelő a LEGAL apasági teszt?

A LEGAL apasági teszt olyan igazságügyi szakértői vizsgálat, amely akkor alkalmas, ha a teszt eredményeit bizonyítékként és jogi célokra vagy bármely más hivatalos jogügyletre kell felhasználni a bíróságon, mivel az elemzett minták eredete ismert, azaz a vizsgált személyek személyazonosságát igazságügyi szakértő ellenőrizte.

Milyen mintákból végezhető el az apasági teszt?

A mintavétel mintavételi készlet segítségével történik, amelyet postai úton küldünk Önnek a megrendelés folyamán megadott címre. Ezután minden tesztalanytól törletet kell venni a készlet segítségével a szájüregből. Ha valamilyen oknál fogva nem lehet a mintavételt elvégezni, vagy nem szeretné, hogy más személyek is tudomást szerezzenek a tesztről, mintaként különböző nem standard minták is használhatók. További információ ezen a linken. https://dnatest.sk/odber-vzorky/

Befolyásolhatja-e a DNS-elemzéshez használt biológiai anyagok mintáinak minősége az apasági vizsgálat eredményét?

Nem. Ha például egy biológiai anyagból vett minta kiértékelhetetlenné vált (rajta lévő élelmiszer maradványok miatt) vagy a minta más személy DNS-vel szennyeződött (nem megfelelő mintakezelés) stb., és ezért a vizsgált személy (a minta kibocsátója) DNS-profilja nem megbízható és egyértelmű, akkor nem értékeljük ki az apasági tesztet. Ebben az esetben felvesszük a kapcsolatot az ügyféllel, hogy új mintát vegyen és egy új megrendelést.

Lehet-e személyesen eljönni a laboratóriumba mintavételre?

Ak prídete k nám do laboratória osobne, odberovú súpravu vám odovzdáme a odber vzoriek vykonáte svojpomocne. Prípadne je možné za príplatok 30 EUR požiadať o vykonanie odberu nás.

Mikor vehetem át a mintavételi készletet a laboratóriumban?

Ha ezt az átvételi lehetőséget választotta a megrendelésében, nyitvatartási időben bármikor érkezhet.

Mit tartalmaz a gyűjtőkészlet?

A gyűjtőkészlet legalább 2 tubust tartalmaz vattapálcikákkal.

A pálcikák jelölése:

Kék – más személyek

Piros – anya

Zöld – gyermek

Sárga – az apajelölt

A csomag tartalmaz egy buborékos borítékot is, amelybe a vett mintákat berakhatja és elküldheti a címünkre, vagy személyesen kézbesítheti.

Mi az eljárás a teszt megrendelése után?

Ha megrendeli a tesztet, postai úton (vagy személyesen átveheti) küldünk Önnek egy mintavételi készletet, amely utasításokat tartalmaz arra vonatkozóan, hogyan kell a vattapálcikára a szájüregből mintát venni, vagy bebiztosítani a nem standard mintát. A mintákat elküldi nekünk elemzésre, és ha még nem fizette ki, akkor a teszt árát is kifizeti a számlánkra történő utalással. Ezután elvégezzük az elemzést, kiszámítjuk az apaság valószínűségét, és az eredményről szóló jelentést elküldjük Önnek a elektronikus úton e-mailben (ingyenesen), vagy nyomtatott formában postai úton, illetve személyesen is átveheti (mindkét esetben felár ellenében).

Lehet-e inni vagy enni a mintavétel előtt?

Legalább 60 perccel a mintavétel előtt tilos enni, inni, dohányozni, rágógumit rágni, orrcseppet vagy torokcseppet alkalmazni, fogat mosni és szájvizet használni.

Hibáztam a rendelés folytán az adatok megadásánál (rossz szám, e-mail)
Amennyiben rossz e-mail címet vagy telefonszámot adott meg, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi telefonszámon: +421 948 627 273 vagy írjon dnatest@dnatest.sk e-mail címre. Adatait helyesbítjük.
Nem akarom megadni az adataimat. Hogyan lehet így rendelni?

A tesztek eredményéről szóló zárójelentést legkésőbb az egyes vizsgálati típusoknak megfelelően megadott határidőn belül elküldjük. A határidő számítását a minta kézhezvételét és a teszt árának számlánkra való jóváírását követő napon kezdjük. Például a STANDARD teszt esetében, amennyiben a minta kézbesítése és a teszt árának kifizetése hétfőn megtörtént, legkésőbb a következő hét hétfőjéig (de általában korábban) küldjük az eredményt. Ez az idő gyorsasági felárral 2 munkanapra csökkenthető.

Nem kaptam meg az eredményt e-mailben sem levélben

Ha nem kap e-mailt, kérjük, ellenőrizze a SPAM mappát. Ha még mindig nem találja az eredményt, vegye fel velünk a kapcsolatot a dnatest@dnatest.sk. dnatest@dnatest.sk.

Nem találta meg a kérdését a listában?
Ne habozzon kapcsolatba lépni velünk az alábbi telefonszámon +421 948 627 273, vagy írjon dnatest@dnatest.sk.

hu_HU