• Hé - Csü: 9:00 - 15:00 Pé: 9:00 - 12:00

Obchod

DNS apasági teszt - EXTRA PLUS

219.00

• Anonim apasági DNS-teszt magánjellegű használatra
• Alapkészlet - 22 STR marker vizsgálatára
• Teljes zárójelentés a mintavételnek alávetett személyek DNS profiljáról
• A DNS-teszt egyértelműen kizárja vagy megerősíti az apaságot
• 2 minta (férfi és gyermek) DNS-elemzését, valamint az esetlegesen megismételt mintavételből származó minták elemzését tartalmazza
• A vizsgálati eredményeket zárójelentésben összefoglalva a minták beérkezésétől számított 5 munkanapon belül küldjük
• Az eredményeket elektronikus úton küldjük az Ön e-mail címére vagy nyomtatott formában postai küldeményként

Fizetett kiegészítő szolgáltatások

  • Minden további vizsgált minta az adott teszt meghatározott számú mintáján felül (pl. anya, további gyermek, további férfi stb.)Max: 10

  • Az eredményt a minták kézhezvételétől és a fizetéstől számított 3 munkanapon belül küldjük.

  • Az eredményt a minták kézhezvételétől és a fizetéstől számított 2 munkanapon belül küldjük.

  • A minta egy tesztalanytól származik, pl. hajhagyma, fogkefe, rágógumi, cigarettacsikk stb.. Az elemzés időtartama a minták kézhezvételétől és a fizetéstől számított 10 munkanappal meghosszabbodik (nem kombinálható a GYORSASÁGI PÓTDÍJJAL).Max: 10

  • Prosím konkretizujte aký neštandardný materiál chcete analyzovať.

  • Eredmény nyomtatott formában, aláírással és bélyegzővel, postai úton elküldve az Ön címére.

Teszt ára

Fizetett kiegészítő szolgáltatások

Összesen

Kategória:

Ismertetés:

A legpontosabb és legérzékenyebb anonim apasági DNS-teszt magáncélú felhasználásra. A DNS-teszt eredménye egyértelműen kizárja vagy megerősíti az apaságot. A vizsgálat alapára 2 minta (férfi és gyermek) DNS-elemzését tartalmazza. A teszt eredményeit 5 munkanapon belül elküldjük a megrendelőnek. Az EXTRA PLUS tesztben az egyértelmű eredmény mellett átfogó zárójelentést is kap a tesztalanyok DNS-profiljaival.

Az apasági teszt az emberi genetikai anyag, a dezoxiribonukleinsav (DNS) elemzésén alapul. A DNS egy lineáris molekula, amelyben az STR (short tandem repeats) típusú rendszereknek vagy markereknek nevezett szakaszokat vizsgáljuk. Ezek különböző hosszúságúak az egyes egyénekben. A szakasz hosszát allélnak nevezzük, és egy számmal fejezzük ki (pl. 5, 8, 23 stb.). Minden egyénnek két allélja van egy adott rendszerben, a gyermek az egyiket az anyától, a másikat pedig az apától örököli. Így minden rendszerben a gyermeknek egy olyan alléllal kell rendelkeznie, amely megegyezik a biológiai apjáéval. Ehhez a teszthez 22 STR típusú markert vizsgálunk, valamint egy további szakaszt a minta nemének meghatározására.

Az adott férfi apasága akkor zárható ki (az adott rendszerben), ha az nem rendelkezik a vizsgálat alá vetett gyermek egyik alléljával sem. Az esetlegesen előforduló véletlen örökletes DNS-mutáció lehetősége miatt az apaság csak akkor tekinthető megbízhatóan kizártnak, ha legalább két STR rendszer zárja ki. Ha az apaságot ilyen módon nem zárják ki, kiszámítják az apasági indexet (PI – paternity index) és az apaság valószínűségét (W – probability of paternity) (a populációban előforduló egyes allélok gyakoriságára vonatkozó adatokból). Elegendő számú vizsgált STR rendszerrel történő vizsgálat alapján az apaság valószínűsége legalább 99,99% ("az apaság gyakorlatilag bizonyított"). Ugyanez az elv vonatkozik az anyaság DNS-vizsgálatára is.

Kinek megfelelő a STANDARD apasági teszt?

A STANDARD apasági teszt olyan esetekben alkalmas, amikor ellenőrizni vagy kizárni szeretné a vizsgált férfi apaságát a gyermek vonatkozásában. Nincs szükség beleegyezésre, és nem kell feltüntetni a tesztalanyok nevét sem, így garantált a 100% -os anonimitás. Az elemzett minták eredete azonban csak a megrendelő számára ismert, azaz a tesztalanyok személyazonosságát igazságügyi szakértő nem ellenőrizte, így ez a teszt a bíróságon nem állja meg a helyét. Maga a laboratóriumi vizsgálat azonban ugyanúgy történik, mint az apaság igazságügyi szakértői megállapításakor, így az eredménynek is azonosnak kell lennie.

Mit tárhatnak fel ezek a tesztek?

A DNS-teszt egyértelműen kizárja vagy megerősíti az apaságot legalább 99,99% -os valószínűséggel (azaz "az apaság gyakorlatilag bizonyított").

Mit jelent az anonim apasági teszt?

Ez anonim minták összehasonlítása a vizsgált személyek azonosítása nélkül. Ezen személyek kilétét csak a tesztet megrendelő ismeri.

Mi a különbség a STANDARD és az EXTRA apasági teszt között?

A STANDARD teszt mellett az EXTRA apasági teszt átfogó jelentést tartalmaz a vizsgálati eredményről, valamint a vizsgált személyek egyedi DNS-profilját és a lehetséges megismételt mintavételkor vett minta elemzésének eredményét.

Kinek megfelelő a LEGAL apasági teszt?

A LEGAL apasági teszt olyan igazságügyi szakértői vizsgálat, amely akkor alkalmas, ha a teszt eredményeit bizonyítékként és jogi célokra vagy bármely más hivatalos jogügyletre kell felhasználni a bíróságon, mivel az elemzett minták eredete ismert, azaz a vizsgált személyek személyazonosságát igazságügyi szakértő ellenőrizte.

Milyen mintákból végezhető el az apasági teszt?

A mintavétel mintavételi készlet segítségével történik, amelyet postai úton küldünk Önnek a megrendelés folyamán megadott címre. Ezután minden tesztalanytól törletet kell venni a készlet segítségével a szájüregből. Ha valamilyen oknál fogva nem lehet a mintavételt elvégezni, vagy nem szeretné, hogy más személyek is tudomást szerezzenek a tesztről, mintaként különböző nem standard minták is használhatók. További információ ezen a linken. https://dnatest.sk/odber-vzorky/

Lehet-e személyesen eljönni a laboratóriumba mintavételre?

Ak prídete k nám do laboratória osobne, odberovú súpravu vám odovzdáme a odber vzoriek vykonáte svojpomocne. Prípadne je možné za príplatok 30 EUR požiadať o vykonanie odberu nás.

Mikor vehetem át a mintavételi készletet a laboratóriumban?

Ha ezt az átvételi lehetőséget választotta a megrendelésében, nyitvatartási időben bármikor érkezhet.

Mit tartalmaz a gyűjtőkészlet?

A gyűjtőkészlet legalább 2 tubust tartalmaz vattapálcikákkal.

A pálcikák jelölése:

Kék – más személyek

Piros – anya

Zöld – gyermek

Sárga – az apajelölt

A csomag tartalmaz egy buborékos borítékot is, amelybe a vett mintákat berakhatja és elküldheti a címünkre, vagy személyesen kézbesítheti.

Mi az eljárás a teszt megrendelése után?

Ha megrendeli a tesztet, postai úton (vagy személyesen átveheti) küldünk Önnek egy mintavételi készletet, amely utasításokat tartalmaz arra vonatkozóan, hogyan kell a vattapálcikára a szájüregből mintát venni, vagy bebiztosítani a nem standard mintát. A mintákat elküldi nekünk elemzésre, és ha még nem fizette ki, akkor a teszt árát is kifizeti a számlánkra történő utalással. Ezután elvégezzük az elemzést, kiszámítjuk az apaság valószínűségét, és az eredményről szóló jelentést elküldjük Önnek a elektronikus úton e-mailben (ingyenesen), vagy nyomtatott formában postai úton, illetve személyesen is átveheti (mindkét esetben felár ellenében).

Lehet-e inni vagy enni a mintavétel előtt?

Legalább 60 perccel a mintavétel előtt tilos enni, inni, dohányozni, rágógumit rágni, orrcseppet vagy torokcseppet alkalmazni, fogat mosni és szájvizet használni.

Hibáztam a rendelés folytán az adatok megadásánál (rossz szám, e-mail)
Amennyiben rossz e-mail címet vagy telefonszámot adott meg, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi telefonszámon: +421 948 627 273 vagy írjon dnatest@dnatest.sk e-mail címre. Adatait helyesbítjük.
Nem akarom megadni az adataimat. Hogyan lehet így rendelni?

Egyszerűen írjon be kitalált adatokat a rendelésébe. A mintavételi készlet átvételéhez azonban meg kell adnia egy olyan címet, ahol átveheti.

Nem akarom megadni az adataimat. Hogyan lehet így rendelni?

A tesztek eredményéről szóló zárójelentést legkésőbb az egyes vizsgálati típusoknak megfelelően megadott határidőn belül elküldjük. A határidő számítását a minta kézhezvételét és a teszt árának számlánkra való jóváírását követő napon kezdjük. Például a STANDARD teszt esetében, amennyiben a minta kézbesítése és a teszt árának kifizetése hétfőn megtörtént, legkésőbb a következő hét hétfőjéig (de általában korábban) küldjük az eredményt. Ez az idő gyorsasági felárral 2 munkanapra csökkenthető.

Nem kaptam meg az eredményt e-mailben sem levélben

Ha nem kap e-mailt, kérjük, ellenőrizze a SPAM mappát. Ha még mindig nem találja az eredményt, vegye fel velünk a kapcsolatot a dnatest@dnatest.sk. dnatest@dnatest.sk.

Nem találta meg a kérdését a listában?
Ne habozzon kapcsolatba lépni velünk az alábbi telefonszámon +421 948 627 273, vagy írjon dnatest@dnatest.sk.

hu_HU